header banner
Default

Pert Fiat Egea Kullanmak | Ağır Hasar Kayıtlı Araç Tecrübeleri


pert fiat egea ağır hasar kayıtlı
pert fiat egea ağır hasar kayıtlı

Gerek vergilerin oldukça yüksek ve birden fazla oluşu, gerekse de son yıllarda dövizde yaşanan artış nedeniyle hem sıfır km hem de ikinci el araçların fiyatları adeta patlama yaşadı. Öyle ki; sıfır km olarak 80.000TL’nin altında araç bulmak pek de mümkün değil. Alım gücünün de erozyona uğraması nedeniyle, insanlar araç sahibi olabilmek için farklı yöntemlere başvurmaya başladı. Hatırlanacak olursa yaklaşık 1.5 yıl önce benzer bir gündemle; “Gümrükten Araç Almak” konulu bir videomuz olmuştu. Şimdi ise merak edilen bir diğer konuyu işleyeceğiz. Pert araç veya ağır hasar kayıtlı araç almak ve kullanmak. Videomuzda yer alan otomobil ise Pert Fiat Egea.

https://youtu.be/j0LH3LFTcME

Pert Fiat Egea videomuzu izleyemiyorsanız tıklayınız…

VIDEO: ANALİZ | Pert Araç Kullanmak | Fiat Egea | Ağır Hasar Kayıtlı Araç Tecrübeleri
Sekizsilindir

Bilindiği gibi piyasada Pert ve Ağır Hasar Kayıtlı şeklinde 2 farklı ifade mevcut. Bu iki ifadeyi internette araştırdığınız zaman kafanız karışabilir. Biz de bu nedenle internete bulaşmadık ve yıllardır çalıştığımız sigortacımız ile görüştük. İlginç bir şekilde de bildiğimiz ve yazılanların da dışında bir açıklama aldık. Açıklama tam olarak şu şekilde ve aracın çıkış noktası baz alınıyor.

Pert belgeli araç nedir? : Sahibinden hasar nedeniyle alınan araç. Bu nedenle araç sahibine araç karşılığı belli bir ödeme yapılıyor ve araç sigorta şirketinde kalıyor. Sigorta şirketi bu aracı değerlendirebiliyor.

Ağır hasar kayıtlı araç nedir? : Kazalı araç sahibinde kalıyor ve hasar için ödeme yapılıyor. Kişi ister aracını bu hali ile ya da yaptırarak satmak istesin, sistemde bu ifade ile görülüyor.

Tabi burada şöyle bir durumda söz konusu. Bazı kaynaklarda Pert için %70 ve üstü hasarlı araçlar, ağır hasar için ise %70 altı ve genellikle %40-%50 gibi hasar oranları ifade ediliyor.

Bu doğrultuda şöyle bir açılım yapılabilir. Doğal olarak %70 hasarlı bir aracı yaptırmak daha maliyetli olacağı için, sigorta bu tip araçları o hali ile alıp araç sahibine ödeme yapıyor. Daha düşük maliyetli olan bir durumda ise, sigorta aracı almıyor ve hasarı ödüyor. Alınmayan araç için de hasarın yüksekliği nedeniyle, ağır hasar kayıtlı araç nitelemesi yapılıyor. Yani daha yüksek hasarlı araç için Pert kayıtlı demek bu bağlamda doğru görünüyor. Ancak yine de çıkış noktasına dikkat etmek gerekiyor.

Videomuzun konusuna gelecek olursak;

VIDEO: ANALİZ | Sigortacı ile Pert Araç Konuştuk | Ağır Hasar Kayıtlı Araç Hakkında Her Şey
Sekizsilindir

Pert yani sigortadan çıkmış ve tamir edilmiş bir Fiat Egea ile kullanıcı tecrübelerini paylaşacağız. Bu işi kağıt üstündeki bilgilerle anlatmak yerine, bizzat bu tip bir aracı kullanan kişi ile yaşanmışlıkları konuşarak daha net ve güzel bilgiler verebileceğimizi düşündük. Ayrıca araç sahibi takipçimiz, şu ana kadar Fiat Egea haricinde pert kayıtlı Fiat Palio ve Fiat Linea’da kullanmış.

Bu nedenle ağır hasar kayıtlı ve pert kayıtlı araçlarla ilgili öğrenmek isteyebileceğiniz birçok konuyu videomuzda konuşma şansımız oldu. Umarız videomuzu beğenirsiniz. İyi seyirler.

Sources


Article information

Author: Sean Wood

Last Updated: 1703391121

Views: 720

Rating: 4.6 / 5 (94 voted)

Reviews: 99% of readers found this page helpful

Author information

Name: Sean Wood

Birthday: 2014-01-18

Address: 8013 Alvarado Via Suite 464, Fisherborough, NV 75072

Phone: +4184329565745106

Job: Forensic Scientist

Hobby: Poker, Hiking, Drone Flying, Coffee Roasting, Skiing, Fencing, Cycling

Introduction: My name is Sean Wood, I am a Precious, valuable, dazzling, fearless, transparent, enterprising, esteemed person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.