header banner
Default

Immersive View van enkele bekende Belgische gebouwen is nu beschikbaar via Google Maps


Table of Contents

    Google heeft Maps' Immersive View-optie toegevoegd voor enkele kenmerkende gebouwen in de Belgische steden Brugge en Brussel. De techgigant verwerkte door middel van AI talloze foto's van bekende gebouwen om een samengesteld 3d-beeld van de bouwwerken te genereren.

    Atomium in Google Maps' Immersive View. Afbeelding via Google

    De functie werd woensdag uitgebreid met honderden nieuwe gebouwen en delen van steden, waarbij Google onder meer Amsterdam bij naam noemde. Nu ontdekt HLN dat ook in België enkele trekpleisters zijn toegevoegd aan de Immersive View-dienst. Dat stond niet in de oorspronkelijke aankondiging.

    In Brugge zijn onder meer het Belfort en de Onze-Lieve-Vrouwekerk in 3d te zien, in Brussel biedt Google een door AI gegenereerde Immersive View van het Justitiepaleis, de Kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele, Manneken Pis en het Atomium aan. De functie is op smartphones via de Android- en iOS-app van Maps te gebruiken.

    Sources


    Article information

    Author: Curtis Conner

    Last Updated: 1703762161

    Views: 884

    Rating: 4.2 / 5 (93 voted)

    Reviews: 88% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Curtis Conner

    Birthday: 1930-06-09

    Address: 387 Gallegos Passage Suite 167, Port Nancyberg, NJ 43124

    Phone: +3759358657927875

    Job: Mechanical Engineer

    Hobby: Beer Brewing, Dancing, Running, Camping, Geocaching, Painting, Ice Skating

    Introduction: My name is Curtis Conner, I am a strong-willed, ingenious, daring, dedicated, unwavering, enterprising, brilliant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.